Altay 1914-Ajans 1914

Altay 1914-Ajans 1914 ''Şanlı Şerefli 98 Yıl''

29 Ağustos 2011 Pazartesi

30 Ağustos ZAFER Bayramımız Kutlu Olsun.


Ülke tarihimiz üzerinde büyük bir dönüm noktasıdır 30Ağustos.Her yıl büyük bir coşkuyla kutlamamız gerekir.Yaz tatillerine denk geldiği için günümüzdeki diğer milli bayramlarımıza kıyasla biraz daha az coşkulu geçer...Aslında o kadar önemlidir ki;Bazen hatırlatmak gerekir günlük yaşamda unutulan değerleri.Sevgili BÜYÜK ALTAYlılar,Yarın Kutsal Ramazan ayından sonra kutlayacağımız dini Bayram olan Ramazan bayramıyla birlikte gelen Zafer bayramımızla coşkumuz bir kat daha artacak.Lütfen şimdiden evlerimizdeki TÜRK BAYRAKLARINI asmaya başlayalım,bayram telaşı içerisinde unutmayalım.Çifte bayram yaşayalım.
Bize bu coğrafya da yaşama nimetini ve şerefini veren başta MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARIYLA,KURTULUŞ MÜCADELESİNDE VAR OLAN TÜM CEFAKAR VE VEFAKAR HALKIMIZA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYOR,SAYGI İLE ANIYORUZ.RUHLARI ŞAD OLSUN.


Bu arada 30 Ağustos Gününün anlam ve önemini de hatırlayalım hatırlatalım...


GÜNÜN ANLAMI VE ÖNEMİ
   Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu.
   Türk milletinin bu durumu kabul etmesi elbette mümkün değildi. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla, lideriyle kucaklaşan Anadolu, Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Amasya Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından Erzurum ve Sivas Kongreleri yapıldı. Daha sonra 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelen Atatürk, 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurdu. Böy-lece hem memleketin yönetimi halkın iradesine verilmiş oluyordu. Hem de Kurtuluş Savaşı'nın merkezi Ankara oluyordu.
   TBMM meclisi yaptığı görüşmelerde yurdun durumunu ve kurtuluş çarelerini aradı. "Misak-ı Millî sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşü"nden hareketle, düşmanla mücadele kararı alındı. Oluşturulan düzenli ordularla savaşa girildi. İlk başarı, Doğu'da Ermeni çetelerine karşı kazanıldı. Daha sonra, Batı cephesinde, Yunanlılarla, I. İnönü ve II. İnönü Savaşları yapıldı. Bu savaşların kazanılmasıyla Yunanlılar'a büyük bir darbe indirilmiş oldu. Bunun üzerine Yunan ordusu yeniden saldırıya geçti. Saldırı üzerine Mustafa Kemal, or-dularına: "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz." emrini verdi.
   Türk askeri, büyük bir azim ve fedakârlıkla bu karara uydu. 23 Ağustos ve 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan Sakarya Meydan Muharebesiyle, Türk milleti 1699 Karlofça Antlaşmasından beri ilk defa toprak kazanmaya başlıyordu. Sakarya Savaşı, Türk milletinin savunma durumundan taarruz durumuna geçtiği önemli bir savaş olarak da tarihe geçti. Bu zafer sonunda, TBMM tarafından, Mustafa Kemal'e "gazi" unvanı ve "Mareşal" rütbesi verildi.
   Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı'ndan sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındı.
1922 yılı Ağustosuna kadar, hazırlıklar tamamlandı. Güneydeki Türk birlikle-ri, büyük bir gizlilik içinde Batı cephesine kaydmld". İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane kaçırıldı. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hâle getirilen toplar onarıldı. Yeni silâhlar satın alındı. Ordumuza taarruz eğitimi yaptırıldı. Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutan-lığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis'te vardı.
Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık
Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.
   Büyük Tarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz.


Kombine Bilet Fiyatları Belli Oldu.

Açık Tribüne süper fiyat!


Kulübümüz 2011-2012 sezonu için çıkacak olan kombine biletler hakkında bilgilendirme yaptı.Kombine biletler 7 eylül çarşamba günü satışa çıkacak.
Fiyatları ise Kapalı Tribün 150 TL Açık Tribün 30 TL.
Kombine bilet fiyatları belirlenirken öğrenci ve dar gelirli taraftarlarımız da düşünülerek açık tribün 30 TL gibi sembolik bir rakamla satışa sunuldu.Yani maç başına 1,75 TL lik bir rakam.Tribüne gelemeyen ALTAYlı kalması böylelikle önlenmiş oldu.Bundan sonraki süreçte artık bilet parası ile ilgili herhangi bir mazeret olasılığı da kalmamış oldu.Ajans1914 olarak Bu fiyatlarla açık tribünde bu sezon yer kalmaması ve kimsenin mazeret üretmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Teşekkürler Yönetim!

KULÜBÜMÜZDE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILACAKTIR





Camiamız, Bayramın üçüncü günü tesislerimizde gerçekleşecek olan törene davetlidir.




Yönetim Kurulumuz, mübarek Ramazan Bayramı münasebeti nedeniyle Kulübümüzde Bayramlaşma Töreni düzenleyecektir.

Bayramlaşma Töreni 01 Eylül 2011 Perşembe günü(Bayramın üçüncü günü) saat 17:00’da Gaziemir Kutlu Aktaş Tesislerimizde gerçekleşecektir.

Yönetim Kurulumuzun düzenleyeceği Bayramlaşma törenine Tüm Camiamız davetlidir.